Nina Rope
 
 

 
-
 

Ratsastus- ja hevospelko

Olen ratsastanut 10-vuotiaasta lähtien, kisannut aikoinaan seuratasolla sekä esteissä että koulussa, ja olen myös kolmen amerikkalaisen minihevosen omistaja rakkaan vanhan ratsutammani siirryttyä viime talvena vihreämmille laitumille 17 yhteisen vuoden jälkeen.
Kuten kaikki hevosihmiset hyvin tietävät, niin tässä lajissa sattuu ja tapahtuu...
On kuitenkin tarpeetonta että näistä tilanteista jää pysyvät pelot niin, että pahimmillaan koko harrastus loppuu siihen. Olenkin auttanut sekä hevosenomistajia että tuntiratsastajia pääsemään eroon erilaisista peloista ja jännittämisistä niin, että he ovat taas voineet nauttia harrastuksestaan rennommin ja luottavaisemmin.

Joissakin tapauksissa ratsastuspelosta kärsivä ei tosiasiassa pelkää ratsastusta, vaan taustalla voi olla esim. kontrollin menettämisen pelko. Näissä tapauksissa asiakas hyötyy hypnoterapiasta myös siitä näkökulmasta, että pelon taustalla on useimmiten jo varhaislapsuudessa muodostunut turvattomuuden tunne, ja se taas heijastuu moneen muuhunkin elämän osa-alueeseen, ei vain ratsastukseen.

Pidän myös (ratsastus)seuroille ja isommille ryhmille luentoja mielen toiminnasta, mielikuvaharjoittelusta, positiivisesta ajattelusta jne.

-


 
  421500 | Copyright © 2024 Webbinen.net