Nina Rope
 
 

 
-
 

Kysymyksiä ja vastauksia

-

Mitä hypnoosi on?

Hypnoosi on täysin luonnollinen rentoutumisen, keskittymisen ja lisääntyneen tietoisuuden tila, joka aikaansaadaan suggestioilla. Se on sama tila kun keskityt intensiivisesti esim. elokuvan katsomiseen tai lukemiseen. Olet tietoinen muista ihmisistä tai asioista ympärilläsi, mutta olet keskittynyt yhteen asiaan ja et välttämättä kuule jos joku kysyy sinulta jotain. Voisit tietysti milloin tahansa valita kiinnittäväsi huomiosi tähän toiseen henkilöön ja siihen mitä hänellä on asiaa. Valveillaoloon verrattuna aivot ovat hypnoosirentoutuksessa ns. alfa-tilassa ja 20min tässä tilassa vastaa 4h unta! Hypnoosi ei siis ole nukkumista, vaan se on se hetki juuri ennen nukahtamista tai juuri heräämisen jälkeen. Se ei aiheuta riippuvuutta ja on luonnollinen tapa mielelle työskennellä.
-

Olenko tietoinen siitä mitä tapahtuu hypnoosin aikana?

Kyllä. Monilla ihmisillä on ennakkoluuloja siitä, miltä hypnoosissa oleminen pitäisi näyttää ja tuntua, kiitos Hollywoodin ja lavahypnoosiesitysten. Totuus on kuitenkin paljon arkisempi, ja jotkut ovat todenneet jälkeenpäin, että ” En ollut hypnoosissa, koska kuulin kaiken mitä sanoit”. Tarkoitus onkin, että asiakas kuulee kaiken ja osallistuu itsekin terapiaan hypnoosin aikana puhumalla ja kertomalla mitä kokee ja tuntee. Hypnoosissa oleminen ei välttämättä tunnu terapian aikana mitenkään erityiseltä ja kaikki aistit ovat valppaana, paitsi näköaisti, silmien ollessa kiinni. Keho toimii aivan normaalisti, puhuminen on luontevaa ja asiakas muistaa kaiken jälkeenpäin.
-

Eli en ole siis unessa?

Et. Olet yksinkertaisesti erittäin rentoutuneessa tilassa. Tämän takia tätä tekniikkaa kutsutaankin ”tietoiseksi hypnoosiksi”. Jotkut voivat joskus esim. hypnoosi-cd:tä kuunnellessaan rentoutua niin tehokkaasti, että nukahtavat hetkeksi ja havahtuvat sitten taas kuuntelemaan levyä. Suggestioiden kannalta on kuitenkin tehokkainta kun henkilö on hypnoosissa ja aivot ns. alfa-tilassa, jolloin positiiviset suggestiot menevät suoraan alitajuntaan, joka alkaa toteuttaa niitä vähitellen.
-

Onko mitään syytä olla huolestunut hypnoosin vaikutuksesta?

Ei mitään. Hypnoosi on todistetusti terapeuttinen apuväline joka sen lisäksi on mukavan rentouttava kokemus.
-

Kuinka monta terapiakäyntiä tarvitsen?

Ensimmäisellä käyntikerralla käydään taustat läpi, ja minulla onkin lähes 4 sivua kysymyksiä sitä varten. Sen lisäksi kerron mm. mielen toiminnasta, uskomuksista ja todellisuuden luomisesta, hypnoosista ja hypnoterapiasta.

Toisella käyntikerralla alkaa varsinainen hypnoterapia ja aletaan katsoa mitä kaikkea taustalla vaikuttaa. Asiakkaan alitajunta tietää mitkä menneisyyden tapahtumat vaikuttavat edelleen haitallisesti tällä hetkellä ja se tuo ne kaikki esille ikäänkuin "tarjottimella". Minun tehtäväni on auttaa käymään läpi terapeuttisesti kaikki ne asiat, jotka tuodaan tarkasteluun. Tiettyjä menetelmiä käyttäen tiedämme molemmat asiakkaan kanssa kun kaikki taustalla vaikuttavat tapahtumat on käyty läpi ja terapia on tullut päätökseen. En siis itse vaikuta käsiteltävien asioiden ja käyntikertojen määrään, vaan ainoastaan autan käymään läpi kaiken sen mitä on asiakkaan alitajunnan mielestä tarpeen. Useimmiten varsinaisia terapiakäyntejä tarvitaan 4-6, joskus mahdollisesti vähän sen ylikin.

-

Miten on mahdollista, että terapia on näinkin lyhyt?

Kliinisen hypnoterapian filosofia on erilainen kuin monien ns. perinteisten terapiamuotojen. Kun ihminen kokee erilaisia tuntemuksia, kuten esim. jännitys, ahdistus, riittämättömyys tai pelko, niin ne ovat ensinnäkin tunnepuolen asioita ja toiseksi ne ovat seurasta jostakin. Se ei selvästikään riitä, että tietää tiettyjen tilanteiden olevan hankalia, tai että omassa lapsuudessa kotona käytettiin liikaa alkoholia. Jos ihmiset hoitaisivat järjellä ja tiedostamalla kaikki tunnepuolen ongelmansa, niin kenelläkään ei olisi mitään ongelmia...

Tunnepuolen asiat pitää hoitaa sen mielen osan kanssa joka niistä on vastuussa, eli alitajunnan kanssa. Sinne on myös tallennettu aivan kaikki mitä olemme kokeneet kohdusta saakka (ja jopa kauempaa, mutta se on sitten toinen terapian muoto), joten alitajunta tietää mistä on lähtenyt liikkeelle esimerkiksi turvattomuuden tunne, joka aikuisena heijastuu mm. esiintymisjännitykseen, lento- ja ratsastuspelkoon, kontrolloimisen tarpeeseen jne.

Kun hypnoosia hyödyntäen pääsemme työskentelemään tuon mielen "muistipankin" kanssa, pääsemme suoraan alkuperäiseen kokemukseen, joka vieläkin vaikuttaa elämään rajoittavasti. Kun tämä tapahtuma käsitellään nyt uudestaan terapeuttisesti aikuisen ihmisen elämänkokemuksella ja ymmärtämyksellä, sen jälkeen ei tarvitse reagoida enää kuin 2-vuotias tietyissä tilanteissa. Tilalle tulee aikuisen ihmisen perusturvallisuuden tunne ja vapaus menneisyyden rajoitteista ja vääristä uskomuksista.

Tällaisella työskentelytavalla pääsemme suoraan asiaan ja ongelman aiheuttajaan, ja sen takia terapiakäyntejä ei tarvita sen enempää kuin taustalla olevia asioita on vaikuttamassa. Jokaisen asiakkaan alitajunta tuo hypnoosin aikana esille kaikki ne menneisyyden "kompastuskivet", jotka on hyödyllistä kääntää, jotta voi vihdoinkin alkaa elää tasapainoisesti ja elämästään iloiten.

-

Pystytäänkö minut hypnoosissa laittamaan tekemään tai sanomaan jotain vastoin tahtoani?

Ei. Itse asiassa keskeyttäisit itse koko hypnoosin avaamalla silmäsi jos sinulle ehdotettaisiin jotain sopimatonta. Hypnoosi ei myöskään ole mikään valheenpaljastuskone, joten asioita voisi jopa keksiä, tai jättää jotain asioita kertomatta, niin halutessaan. Terapia perustuu asiakkaan ja terapeutin väliseen luottamukselliseen hoitosuhteeseen ja on kaikin tavoin eettistä ja asiakkaan terveyttä edistävää.
-

Voiko ”normaalit” ihmiset myös tulla hypnoterapiaan?

Ilman muuta. Hypnoterapia on oiva keino oppia tuntemaan itsensä paremmin ja sitä kautta alkaa vahvistaa omia positiivisia ominaisuuksia ja voimavaroja. Luonani käy useita asiakkaita, joilla ei varsinaisesti ole mitään suurempaa ongelmaa tällä hetkellä, vaan he haluavat oppia tuntemaan itsensä paremmin ja sitä kautta ymmärtämään mm. miksi he kokevat tietyt tilanteet tai ihmiset niinkuin kokevat. Vanhoista käyttäytymismalleista vapautuminen antaa mahdollisuuden alkaa kokea asioita aikuisen ihmisen näkökulmasta, sen sijaan että aina reagoi tiettyihin tilanteisiin automaattisesti niinkuin se pieni lapsi aikoinaan. Harva asia on yhtä mielenkiintoista kuin tutustuminen omaan itseensä!
-

Onko sitten asiakkaita joille hypnoosi ei sovi?

Hypnoosi on täysin luonnollinen ja turvallinen terapian apuväline, joka mahdollistaa työskentelyn suoraan alitajunnan kanssa, jonne muistot ja tunteet ovat talletettuna. Terapian luonteesta johtuen hypnoterapia ei kuitenkaan sovellu skitsofrenian, psykoosin tai muun vakavan mielen sairauden hoitoon, ja näille asiakkaille löytyykin apu muista terapiamuodoista.
-

Haluan tulla terapiaan. Miten edetään?

Voit ottaa ajanvarausta varten yhteyttä aluksi s-postilla nrhypno(at)saunalahti.fi Kerrothan hieman taustoja itsestäsi, kuten mm. ikä, asioista ja oireista joihin haluat saada apua, aiemmista terapiakokemuksista, onko sinulle annettu diagnoosi mielesi tilasta ja onko siihen annettu myös joku lääkitys. Annathan myös puhelinnumerosi, kiitos. Kerrotko myös alustavasti sopisiko sinulle paremmin terapia-ajat iltapäivisin klo 15 vai klo 16.30
Kysyn sitten tarpeen vaatiessa tarkempia lisätietoja ja katsomme terapian soveltuvuutta tapauskohtaisesti.

Käytäntönä on varata samantien 1 + 5 aikaa. Ensimmäisellä kerralla käydään taustat läpi jne. ja toisella kerralla alkaa varsinainen hypnoterapia. Aikojen etukäteen varaaminen ei velvoita mihinkään, mutta keskimäärin asiakkaat ovat tarvinneet yhteensä 6 viikottaista terapiakäyntiä vapautuakseen menneisyyden kokemuksista ja niiden vaikutuksista. Jos tarviikin vähemmän käyntejä, niin ylimääräiset varatut ajat annetaan pois.

Yhteystiedot löytyy kohdasta "Hinta- ja varaustiedot".

-


 
  421502 | Copyright © 2024 Webbinen.net